Paginas

4 jaar team Amersfoort

4 jaar team Amersfoort

Richard van Rijn, individueel begeleider

Ondertussen bestaat team Amersfoort alweer 4 jaar. De helft van deze tijd hadden we te maken met Corona-maatregelen, wat het pionieren in een nieuwe regio er niet makkelijker op maakt. Ook hadden we best veel wisselingen in personeel en management. Onze cliënten hebben hier gelukkig weinig van gemerkt.

Dit jaar hebben we ons nieuwe kantoor betrokken in een statig pand vlak bij het station op de Spoorstraat op loopafstand van het oude centrum. Met een aantal nieuwe professionals erbij, staan we weer stevig in de schoenen en banen ons een weg door de wouden en velden van de omgeving van Amersfoort. In Amersfoort bieden we Housing First, Wet Langdurige Zorg, Beschermd Thuis en AMV: jongeren die na een periode als minderjarige vluchteling nu meerderjarige statushouder zijn en hier wonen en dus ook werken of naar school gaan.

Werkgebied

Het is hier nog een stuk minder vastomlijnd dan in andere regio’s en ook ons werkgebied wordt steeds groter. Zo kan het gebeuren dat ik begin op kantoor, doorfiets naar Soest om een Housing First cliënt bij te staan waar de buurt ‘wel eens wat’ overlast van heeft. Hij komt in zijn fel oranje tenue naar beneden gerend, wil de wijkagenten knuffelen en legt in gebrekkig Nederlands uit dat Nederland toch écht gaat winnen met voetbal vanavond!

Dan door naar een AMV-cliënt in een groepspand in Amersfoort om uit te leggen dat je toch écht een rijbewijs moet hebben voordat je mag autorijden en hoe het nu precies werkt met verzekeringen en dergelijke. Voor ik de laatste afspraak van de dag in Leusden om bij een cliënt als klankbord te dienen. Hij kan alleen vandaag, omdat hij ondanks dat hij dakloos is, morgen naar Dubai vliegt voor zijn werk. En ter afsluiting de keuze: terug naar kantoor voor de berg telefoontjes en administratie, of naar wat ik zelf wel een mooie plek vind als het lekker weer is: vliegbasis Soesterberg.

De komende jaren

Ook de komende jaren gaat er veel veranderen, zo komen er aanbestedingsrondes waar wij natuurlijk aan meedoen. De nieuwe gemeenteraad lijkt op het moment van schrijven een stuk linkser te worden dan voorgaande jaren en afhankelijk van wat de nieuwe gemeenteraad wil, gaan wij een grotere of kleinere rol spelen in Amersfoort. Met nieuwe samenwerkingspartners, paradijsvogels en andere avonturen.

Ons pand in Amersfoort