Paginas

Opvang

24-uursopvang in 2021

Opvang tijdens Corona.

Tijdens de lockdowns in 2021 vond iedereen, recht of geen recht, een plekje in de opvang. Hoe is het om tijdens Corona in de opvang te zitten? En hoe bevalt de nieuwe NoiZ? We vroegen het onze gasten.


Verbouwing van de NoiZ

Op 12 oktober is na een verbouwing van twee jaar de NoiZ feestelijk heropend als 24-uursopvang. Met 30 eenpersoonskamers en 3 slaapzalen voor maximaal 5 personen. De openingsceremonie werd voltrokken door Maarten van Ooijen, wethouder Maatschappelijke Ondersteuning. Het pand heeft vloerverwarming, is aardgasvrij, opnieuw geïsoleerd, heeft een warmtepomp en 271 zonnepanelen. 

 


Lees het nieuwsbericht


Opening NoiZ

De nieuwe NoiZ in beeld

Eenpersoonskamers

Woonkamer

Team NoiZ

Hoe is het op een eenpersoonskamer?

We vroegen het een van onze gasten op de NoiZ: Marie Louise. Marie Louise woont een jaar in de NoiZ en is meeverhuisd van de tijdelijke locatie Maliebaan naar de Keulsekade. “Op de Maliebaan sliep ik op een tweepersoonskamer. Dan moest je net de juiste persoon treffen. Ik heb nu mijn eigen sleutel en kan rustig slapen. Ik merkte wel dat ik een beetje eenzaam werd op mijn kamer.”


Lees het interview met Marie Louise


Marie Louise op haar kamer

Dakloos tijdens Corona

Michael

Hoe is het om tijdens Corona geen eigen huis te hebben en je woonplek te moeten delen met 40 anderen? Michael maakte het mee. Bij de eerste uitbraak van de pandemie sliep hij in de Stadsbrug, waar toen alleen nog nachtopvang was: “Tijdens die eerste lockdown was de hele stad leeg. Ik kon niet meer in de massa opgaan. Dan voel je echt dat je aan het zwerven bent.”


Lees het interview met Michael


Impact van Corona op de opvang

Corona bood een unieke kans om mensen die normaal gesproken geen recht hebben op opvang een langere periode stabiel onderdak te bieden. Het was vaak zoeken om iedereen een plek te bieden in Utrecht. En schrijnende situaties door besmettingen waren er ook. Simon de Jong, teamleider opvang Stadsbrug blikt terug.


Lees de blog van Simon


Teamleider Simon

24-uursopvang in cijfers

24-uursopvang

De noodopvang in cijfers

Ik dacht vaak: ‘dat komt morgen wel’. Maar op een dag is er geen morgen meer. Ergens ging een knop om: ik moet er nu wat van maken.

Michael
Gast NoiZ